Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Uienleveranciers Field Fresh Tasmania verliezen duizenden dollars

Het uienseizoen is voor een deel van de telers in TasmaniŰ een ramp geworden. Leveranciers van de grootste Tasmaanse uienexporteur Field Fresh Tasmania hebben een groot deel van hun oogst af moeten schrijven dit seizoen. Sommigen verloren hierdoor zelfs tot 150.000 dollar aan inkomsten. Ook de pack-out prijs voor telers scheen veel te laag te liggen. Volgens de laatste gegevens zijn zo'n tien van de bijna dertig telers van Field Fresh Tasmania getroffen.Goede kwaliteit
Volgens diverse telers is hun oogst in goede kwaliteit afgeleverd bij Field Fresh Tasmania, maar daarna werden deze door het bedrijf afgekeurd met een onduidelijke reden. De Tasmaanse telersvereniging benadrukte aan dat aan dat er geen teken was van ziektes of misoogsten. De gewassen waren in goede staat.

Uien zijn het tweede grootste groentengewas in TasmaniŰ. Field Fresh Tasmania wilde geen commentaar geven. Vorig jaar was Field Fresh Tasmania nog onderdeel van Webster Limited, maar is toen verkocht aan het bedrijf Sumich. Volgende week zal er een meeting zijn met de telers.

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum: 16-6-2015

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: