Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase uienexport naar VK verdubbeld

De Indian Vaidika Group, die 6.000 hectare aan plantages bezit en samenwerkt met aangesloten telers, heeft tussen de vijftien en twintig containers met uien geëxporteerd. Manager Somesh Phadnis bevestigt dat het bedrijf dit jaar meer aanvragen van klanten heeft gekregen uit Mombasa, Zuid-Sudan en in het bijzonder uit het Verenigd Koninkrijk, waar de omzet is gestegen met met ongeveer 50%.

Wat de marktsituatie betreft zegt Phadnis dat hoewel telers wereldwijd te maken hebben met lage prijzen, deze dagelijks stijgen door schade aan de oogst wegens extreme regenval en hagel. "Binnenlandse prijzen zijn toegenomen naar rond de 22 tot 25 rupee per kg (€0,31 tot €0,36) en India zal de rest van het seizoen niet in staat zijn om tegen lagere prijzen te exporteren."
 

Phadnis gelooft dat de uienprijzen nog meer zullen stijgen, omdat na 10 juni het seizoen in India zal stoppen wegens de moesson. "Onze exportcampagne zal weer beginnen in september," legt hij uit.

Wat betreft het aardappelseizoen meldt Phadnis dat de situatie dit jaar vrij slecht is. Het aantal verzendingen bedraagt slechts 3% van vorig jaar. De Vaidika Groep blijft echter de grootste exporteur van India en is goed voor vijf van de tien containers die dit seizoen verscheept worden. "Ondanks de lagere volumes dit seizoen hebben we het voor elkaar gekregen om tegemoet te komen aan de kwaliteitseisen van Rusland." Phadnis legt uit dat het grote probleem van dit seizoen neerkomt op devaluatie door de enorme export van Bangladesh en Pakistan, waardoor prijzen gedaald zijn met 60 tot 70%. Wat markten betreft zijn de aardappelen van Vaidika, waarvan het merendeel de Sona-variëteit betreft, in gekoelde containers geëxporteerd naar importeurs in Rusland en Mauritius.

Voor meer informatie, zie:
 
Vaidika Group
Aarti Mahajan
Tel.: 00 91 20 25382784
Web: www.vaidikagroup.com
Skype: vaidikagroup
 
Author: Juan Zea Estellés / Yzza Ibrahim
Publicatiedatum: