Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethiopië bouwt grootste Air Cargo Centrum in Afrika

Ethiopian Airlines laat met de bouw van een word-class cargo terminal op Addis Ababa Bole International Airport opnieuw zijn wens zien een wereldwijde transporteur te worden. 

De terminal van $98 miljoen, die de afmetingen van vijf voetbalvelden zal hebben, wordt ontworpen door de Duitse Unitechnik Group. Het nieuwe centrum heeft een capaciteit van 600.000 ton per jaar, meer dan viermaal zo groot als de capaciteit van de vorige faciliteit, die in 2006 door het zelfde bedrijf werd gebouwd.

Na de realisatie van de bouw zal er begonnen worden met het plannen van een verdere uitbreiding naar 1,2 miljoen ton per jaar, waarmee de terminal een van de grootste ter wereld zal zijn. 

De financiering voor het project werd mogelijk gemaakt door de KfW IPEX-BANK, gespecialiseerd in het financieren van de Duitse exportsector en Agence Française de Développement, dat zachte leningen biedt aan Afrikaanse ontwikkelingsprojecten.

De huidige werkzaamheden maken het luchtvrachtcentrum de grootste overslagterminal in Afrika, die in het bijzonder gericht is op de nog steeds overwegend agrarische economie van Ethiopië. 

De koelopslag van de terminal maakt transport van versproducten, zoals gesneden bloemen, vlees en groenten naar markten over de hele wereld mogelijk. 

Tegelijkertijd met de bouw van de terminal wordt de passagierscapaciteit van het vliegveld uitgebreid. Het project van $300 miljoen wordt uitgevoerd door de China Communication Construction Company en moet een capaciteit van 20 miljoen mensen per jaar opleveren. 

Bron: globalconstructionreview.com
Publicatiedatum: