Mritsidis, een bedrijf dat in 1970 werd opgericht in een traditioneel knoflookgebied in het noorden van Griekenland, is gespecialiseerd in de teelt, verpakking en verkoop ervan. Eigenaar Kostantinos Mirtsidis vertelt dat het bedrijf beschikt over een opslagruimte van 2.500 m² en koelopslag- en droogfaciliteiten.
Knoflook is volgens Martsidis erg populair in Griekenland, omdat het een essentieel onderdeel van de Griekse keuken vormt. "De prijzen zijn over het algemeen stabiel, momenteel rond de €2,50/kg, wat goed is voor de teler en de consument. De vraag blijft groeien, voornamelijk vanwege de hoge kwaliteit."
Een ander belangrijk aspect voor het behouden van kwaliteit is zo kort mogelijke opslag. Zelfs als de prijzen laag zijn en ondanks de moeilijke economische omstandigheden mag de knoflook niet te lang worden opgeslagen. Mirtsidis denkt dat het nog 4 tot 5 jaar duurt voordat de situatie verbetert, maar is optimistisch over de toekomst. "Ondanks concurrentie uit landen zoals China, Argentinië en Spanje biedt knoflook een stabielere markt dan veel andere producten."
Voor meer informatie: http://www.skordo.gr