Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noten blijven voornaamste oorzaak van recalls

Producten die noten bevatten, blijven de voornaamste reden van voedselgerelateerde terugroepacties, alhoewel een stroom van besmettelijke listeria bacterie uitbraken de krantenkoppen in de levensmiddelenindustrie de afgelopen maand domineerde.

De recall-index van het eerste kwartaal, opgesteld door Stericycle Expert Solutions, laat zien dat 19,4 miljoen voedingsmiddelen teruggeroepen werden gedurende de eerste drie maanden van 2015. Een toename van 40% in vergelijking met het vorige kwartaal en een toename van 162% ten opzichte van het gemiddelde aantal teruggeroepen producten per kwartaal in de periode tussen 2012 en 2014.

Stericycle, een logistiek bedrijf dat detailhandelaars en producenten helpt met de verwerking van terugroepacties en het verwijderen van bedorven goederen, wijt de toename van terugroepacties aan de bovengemiddelde hoeveelheden van niet aangeduide allergenen. Een voorbeeld zijn sporen van ingrediƫnten waar consumenten vaak allergisch voor zijn en die niet op de productverpakking staan aangeduid. Ongeveer 95% van de terugroepacties van levensmiddelen in het eerste kwartaal waren als gevolg van niet aangeduide allergenen en 91% had betrekking op noten of pinda's, stelde het rapport.

Het versterkende effect wordt verergerd door de toenemende aaneenschakeling en het wereldwijde bereik van de voedselvoorziening, lichtte Tod Harris, vicepresident van terugroepacties voor Stericycle, toe.

Source: wsj.com
Publicatiedatum: