Noten blijven voornaamste oorzaak van recalls
De recall-index van het eerste kwartaal, opgesteld door Stericycle Expert Solutions, laat zien dat 19,4 miljoen voedingsmiddelen teruggeroepen werden gedurende de eerste drie maanden van 2015. Een toename van 40% in vergelijking met het vorige kwartaal en een toename van 162% ten opzichte van het gemiddelde aantal teruggeroepen producten per kwartaal in de periode tussen 2012 en 2014.
Stericycle, een logistiek bedrijf dat detailhandelaars en producenten helpt met de verwerking van terugroepacties en het verwijderen van bedorven goederen, wijt de toename van terugroepacties aan de bovengemiddelde hoeveelheden van niet aangeduide allergenen. Een voorbeeld zijn sporen van ingrediƫnten waar consumenten vaak allergisch voor zijn en die niet op de productverpakking staan aangeduid. Ongeveer 95% van de terugroepacties van levensmiddelen in het eerste kwartaal waren als gevolg van niet aangeduide allergenen en 91% had betrekking op noten of pinda's, stelde het rapport.
Het versterkende effect wordt verergerd door de toenemende aaneenschakeling en het wereldwijde bereik van de voedselvoorziening, lichtte Tod Harris, vicepresident van terugroepacties voor Stericycle, toe.
Source: wsj.com