Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wil Univeg alleen 'belangrijkste activiteiten' van Veiling Haspengouw?

Tholen - Veiling Haspengouw is al een tijdje op zoek naar een samenwerkingspartner. Er is nog niets concreet, maar diverse bronnen uit de sector bevestigen dat de gesprekken met Univeg al in een vergevorderd stadium zijn. Veiling Haspengouw zelf gaf enkele weken geleden aan dat ze met meerdere partijen om de tafel zitten. Binnenkort zal ook een vergadering worden gehouden met de telers en zullen zaken verder worden besproken. Er is nog te weinig informatie om een concreet plaatje te verkrijgen.

Belangrijkste activiteiten
Bij een mogelijke samenwerking met Univeg zou het Belgische veilinglandschap er heel anders uit gaan zien. In het verleden waren er gesprekken met BFV en Veiling Borgloon, maar die zijn op niets uitgelopen. Hein Deprez schijnt interesse te hebben in de 'belangrijkste activiteiten' van Veiling Haspengouw. Dat melden Belgische media. De onderdelen H-Fruit, H-Pack en H-Cool zouden niet bij de transactie worden betrokken. Wat er dan over blijft, is nog niet helemaal duidelijk.

Onlangs werd een overeenkomst voor een fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest aangekondigd. Zij zullen een marktleider vormen met een gezamenlijke omzet van ruim 3,7 miljard euro. Deze transactie zal naar verwachting over enkele maanden compleet zal zijn.

Bij Veiling Haspengouw is er veel gaande. Er zijn al twee directiewisselingen geweest binnen 7 maanden. In september 2014 nam de veiling afscheid van algemeen directeur Renaat Kuipers en werd Filip Vanaken directeur. Hij was maar even directeur en in april 2015 werd hij opgevolgd door Marijke Vanderstukken.