Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Food-retailmarkt zal in 2020 wereldwijd 7,6 triljoen euro bereiken / Sainsbury's probeert moderne shoppers te begrijpen

Aldi en Lidl verslaan anderen op kwaliteit

Analyse toont schaal van bedreiging voor Morrisons De retailer Morrisons wordt volgens een nieuw onderzoek het meest bedreigd door de opmars van de discounters, zo meldt thebusinessdesk.com. Het onderzoeksbureau, de Local Data Company, stelde dat 49% van alle Morrisons winkels zijn gevestigd in gebieden met een bovengemiddeld aantal discounters. De studie concludeert dat de discounters verder zullen groeien. Een extra krimp van Morrisons lijkt onvermijdelijk.

De Food-retailmarkt zal in 2020 wereldwijd 7,6 triljoen euro bereiken
De wereldwijde Food-retailmarkt werd in 2013 gewaardeerd op 5,02 triljoen euro en zal naar verwachting groeien met een CAGR van 6,1% in de periode 2014-2020 met een geschatte waarde van 7,6 triljoen euro in 2020, zo meldt whatech.com. De stijging van de wereldbevolking, veranderende voorkeuren van de klant en de opkomende economieën maken de weg vrij voor de voedingssector. China en India behoren tot de landen waar de middenklasse snel aan het groeien is.

Delhaize Groep bevestigt voorbereidende besprekingen met Ahold
Delhaize Groep heeft vandaag bevestigd dat het in voorbereidende gesprekken is met Royal Ahold NV om de mogelijkheid van fuseren te verkennen, zo meldt globenewswire.com.

Aldi en Lidl verslaan grootste supermarkten op kwaliteit
Uit een overzicht van 11 supermarkten in Groot-Brittannië is gebleken dat de discounters zowel op basis van kwaliteit als prijs van de grootste supermarkten winnen, zo meldt telegraph.co.uk. De jaarlijkse Grocer Food & Drink Own Label Awards onderzocht 1.103 eigenmerk-producten en vond dat Aldi en Lidl de meeste van de Britse supermarkten verslaan als het gaat om smaak. Zowel Aldi en Lidl ontvingen 13 gouden medailles bij het evenement. Lidl werd gekroond tot de winnaar na het verzamelen van 23 zilveren medailles in aanvulling op hun 13 gouden, terwijl Aldi 'slechts' werd bekroond met 12 zilveren medailles.

Tesco benoemt nieuwe accountant na schandaal
Tesco heeft Deloitte benoemd als haar nieuwe accountant. De retailer beëindigt zijn 32-jarige relatie met PricewaterhouseCoopers (PwC) na een boekhoudkundig schandaal, zo meldt theguardian.com.

Tesco vecht terug in Ierland
Tesco geeft zich niet gewonnen. De Britse retailer en Supervalu, eigendom van de Musgrave Group, hebben elk 25% van de Ierse retailmarkt in handen, zo meldt independent.ie.

Tesco wint 24 Grocer Own Label Food and Drink Awards
Tesco won een indrukwekkend aantal van 14 onderscheidingen voor zijn beste producten bij The Grocer's Own Label Food and Drink Awards. De retailer pakte 24 prijzen waaronder 12 gouden en 12 zilveren Awards, zo meldt internationalsupermarketnews.com. Jason Tarry, Head of Product bij Tesco: "Dit voelt als erkenning voor de kwaliteit van onze voeding.

Lidl Roemenië investeert 5 miljoen euro in opleiding
Lidl Roemenië start het nationale project "The Future Store Manager" door middel van een evenement gehouden in Poiana Brasov met de deelname van meer dan 300 medewerkers, zo meldt business-review.eu. Met dit project poogt Lidl elke manager van de 185 eenheden in het hele land op te leiden en hen de mogelijkheid te bieden om hun bestuurlijke en leidinggevende vaardigheden te verbeteren.

7-Eleven bouwt 120 winkels
Het Filipijnse Seven Corp. (PSC) opende vorige week zijn eerste 7-Eleven supermarkt in Mindanao De beursgenoteerde retailer is van plan om in de komende drie jaar 120 verkooppunten te openen in de Filipijnen, zo meldt bworldonline.com.

Indonesië: Retailomzet groeit in maart
De jaarlijkse retailomzet van Indonesië groeide volgens een enquête van Bank Indonesia in maart met een sneller tempo van 19,3%, mede ondersteund door ICT-mogelijkheden met betrekking tot de verkoop van voeding, drank en tabak, zo meldt Reuters.

Sainsbury's probeert moderne shoppers te begrijpen
Sainsbury's zal bij een van haar winkels een aangesloten keuken toevoegen, ondergebracht bij zijn nieuwe digitale lab in Londen. De retailer probeert grip te krijgen op de moderne shopper, zo meldt marketingmagazine.co.uk. De retailer bouwt een digitaal lab in Holborn, Londen en huurt bijna 500 specialisten in om consumenten te helpen die geen tijd meer hebben om 'de grote winkel' te begrijpen.

Staking Ierse Dunnes leidt niet tot minder klanten
Ondanks de recente stakingen is de omzet van Dunnes Stores gegroeid ten opzichte van vorig jaar, zo meldt the42.ie. Uit de laatste cijfers van de analist, Kantar Worldpanel, blijkt dat de waarde van het driemaandelijkse marktaandeel meer dan 3,6% meer was dan in hetzelfde kwartaal in 2014. Ter vergelijking: SuperValu groeide met 0,8%, terwijl Tesco daalde met 3,5% in Ierland.

Winst Ingles stijgt in tweede kwartaal
De netto-inkomsten van Ingles voor het tweede kwartaal steeg met 36,8% tot 12,7 miljoen euro, terwijl de omzet, waaronder brandstof, daalde met 3,4% tot 814,4 miljoen euro en de vergelijkbare omzet, exclusief brandstof, steeg met 1,2%. De totale omzet daalde met 0,7% tot 1,69 miljard euro, exclusief brandstof, steeg 1,8%, zo meldt supermarketnews.com.

India: Zaak tegen Mango Reliance Fresh
De voedselinspectie van Oost Singhbhum diende op maandag een zaak in tegen Reliance Fresh Mango outlet voor de verkoop van slechte groenten en fruit, zo meldt avenuemail.in. 

Peapod om boodschappen te leveren over NYC
De bezorgservice Peapod, eigendom van Stop & Shop, zal in alle vijf stadsdelen van New York City opereren, zo meldt bizjournals.com.

GPA ontwikkelt nieuw hypermarkt-concept
GPA heeft het aantal 'Extra'- en 'Pão de Açúcar'-winkels verdubbeld met click & collect sinds het einde van 2014, zo meldt retailanalysis.igd.com. Laurent Cadillat, directeur van Extra, stelde dat het project was gebaseerd op "een uitgebreide studie van consumenten en hun verwachtingen voor het hypermarktmodel." GPA heeft een speciaal team opgericht voor het moderniseringsproject dat de winkels 'fysieke structuur en de wijze waarop zij opereren moet veranderen'.

Sklavenitis verwerft tot 60% belang in Veropoulos
De Griekse retailer Sklavenitis heeft een meerderheidsbelang van 60% in retailer Veropoulos verworven, waar de SPAR-franchise in Griekenland onder actief is. Beide partijen hebben een voorlopig contract ondertekend, zo meldt retailanalysis.igd.com. De deal zal naar verwachting later dit jaar, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten van Griekenland, worden afgesloten.
Publicatiedatum: