Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verschillende citrus voor verschillende gelegenheden

VS start Star Ruby grapefruitseizoen

"Het seizoen van de Star Ruby grapefruit uit Californië en Arizona is net begonnen en de smaak is heerlijk", zegt Joan Wickham van Sunkist. Sunkist verbouwt het hele jaar door grapefruit, maar de Star Ruby is pas net weer verkrijgbaar. "We hebben onlangs een campagne gelanceerd met de naam "Niet Je Moeder's Grapefruit", om millennia vrouwen aan te sporen meer grapefruit te gaan eten. We introduceren nieuwe recepten om de grapefruit ook op andere momenten te eten dan tijdens het ontbijt, zoals in salades en cocktails".



Easy peelers winnen aan populariteit
Andere belangrijke citrusproducten van Sunkist zijn easy peelers zoals mandarijnen en Minneola tangelo's. In totaal verbouwt Sunkist meer dan 40 citrusrassen. "Easy peelers winnen aan populariteit doordat ze zo gemakkelijk te consumeren zijn. Ze vormen geen vervanger voor de grapefruit omdat ze op andere momenten worden gegeten. Grapefruit wordt gegeten door mensen, die bezig zijn met hun gezondheid of hun gewicht. Easy peelers zijn juist een makkelijke snack voor tussendoor".

Fruitsnacks voor kinderen
Sunkist werkt samen met het bedrijf Stemilt, een appel- en peerproducent, om fruitsnacks voor kinderen op de markt te brengen. Samen hebben de bedrijven het merk Lil Snappers opgericht. Lil Snappers maakt zakjes gevuld met fruit waaronder easy peelers zoals mandarijnen en Minneolas, in combinatie met appelen. Een voorbeeld is de roze zak met Cara Cara sinaasappelen en Pink Lady appelen.




Uitleg over seizoensgebondenheid fruit
Sunkist fruit komt uit Californië en Arizona. Sommige van de rassen, die het bedrijf verbouwt, zijn heel het jaar door leverbaar. Andere rassen, zoals de Cara Cara sinaasappelen, zijn alleen periodiek verkrijgbaar. Het seizoen van de Gold Nugget mandarijnen is nu. "Gold Nugget mandarijnen zijn zoet van smaak en easy peelers". Sunkist probeert haar klanten te informeren over de seizoensgebondenheid van groenten en fruit. "Consumenten associëren citrus met zomer. Als ze meer leren over de winterrassen, dan zullen ze begrijpen dat niet elk ras het hele jaar door verkrijgbaar is". Naast zelf te telen koopt Sunkist lokaal en internationaal ook citrus in.



Voor meer informatie:
Joan Wickham
Sunkist
Tel: (+1) 818-379-7430

Publicatiedatum: