Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita wederom aangeklaagd voor misleiding

In Amerika is Chiquita opnieuw voor de rechter gedaagd, dit keer voor een lange rij overtredingen, waaronder schending van de Consumer Legal Remedies Act en de California Unfair Competition Law. Daarnaast zou het bedrijf misleidende reclames hebben. De zaak is aangespannen door Tania Campbell.

Knelpunt is dat het bedrijf zich op de website omschrijft als sociaal betrokken en milieubewust, maar op een plantage in Guatemala zouden gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden, die het water vervuilen en de omliggende gemeenschappen ziek maakt.

Lincoln Bandlow heeft ervaring in een vergelijkbare zaak. Hij verwacht dat de strijd zal gaan over de certificering. "Een van de argumenten die de verdediging kan aanvoeren is dat de tekst op de website geen definitieve beweringen bevat over de milieu-impact. De wet over weglaten van informatie is heel ingewikkeld en schimmig," zei Bandlow tegen mondaq.com.

Het is overigens niet de eerste keer dat de bananengigant voor zo'n zaak voor de rechter wordt gedaagd. In december vorig jaar schikte Chiquita een zaak die was aangespannen door de Amerikaanse NGO WASH in een vergelijkbare zaak.
Publicatiedatum: