Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zal de consument vallen voor de blauwe aardappel?

"We telen al ruim 50 jaar aardappelen en willen altijd vernieuwend zijn," zegt Tina Gokstorp van Grand Bend Produce. "Na vijf jaar van productontwikkeling, proeven en tests hebben we onze blauwe aardappel op de markt gelanceerd."

Gekleurde aardappelen en groenten hebben een aantal voordelen ten opzichte van reguliere rassen. Dr. Mary Ruth McDonald zei eind 2013 in Fruit and Vegetable Magazine dat paarse wortelen en aardappelen meer antioxidanten bevatten. "Consumenten zijn echter niet gewend aan het zien van blauwe aardappelen," zegt Gokstorp. "Daarom proberen we hen via persberichten, Facebook en andere media kennis te laten maken met dit ras en zijn gezonde eigenschappen."

Tot dusver is de aardappel verkrijgbaar als los product bij een supermarktketen in Canada, maar het bedrijf staat open voor nieuwe mogelijkheden. "We overwegen op dit moment de lancering van zakken van 1,5 kilo in het najaar." Naast Canada verkoopt Grand Bend Produce de blauwe aardappel in de VS, verwerkt tot blauwe frites of chips. "We hopen dat deze verkoop toe zal nemen. Op dit moment zijn blauwe aardappelen een nicheproduct en we moeten eerst afwachten of de aardappel aan zal slaan bij de consument."

Klik here voor het volledige artikel in Fruit and Vegetable Magazine.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: