Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Elven Agra onderscheidt zich met eigen label

Gerestylde verpakking valt op in aardappelschap

Tholen - Van Elven Agra uit Veerle-Laakdal teelt en levert aardappelen, wortelen en uien. Het bedrijf werd begin jaren 80 opgericht en vandaag de dag gerund door Stefaan en Nele Van Elven-Devoghel. Het enthousiaste stel vindt het belangrijk om zich te onderscheiden en introduceerde enkele jaren geleden hun eigen label 'Vers van de Boer'. Hun aardappelen worden sinds 2006 in kleurrijke zakken verpakt en zijn herkenbaar aan het vrolijke mannetje op de verpakking. De 'retro-achtige' tekeningen zijn ontworpen door de Belgische kunstenaar Herr Seele.



Opfrissen
"Hierdoor zijn onze aardappelen goed te herkennen", vertelt Nele. "Normaal gezien heeft dit product een 'stoffig' imago en saaie verpakkingen en dat wilden wij opfrissen. We hadden al een tijdje het idee, maar na overleg met de Boerenbond kwamen we in contact met de striptekenaar. We zijn nog steeds erg tevreden met deze mooie en innovatieve verpakking. Zo staan we opvallend en herkenbaar in het aardappelschap. Wij willen dat mensen het label waarderen om wat het is en waar het voor staat. Dit vanwege de unieke smaak van de producten en vanuit het besef dat die producten op een duurzame manier zijn geteeld en dat de teler een eerlijke prijs voor zijn producten heeft gekregen."



De aardappelen worden geteeld in Haspengouw, ongeveer 60 kilometer van de handelslocatie in Veerle-Laakdal. "Hier hebben we zandgrond en in Haspengouw is leemgrond. De kwaliteit van de aardappelen in leemgrond is veel beter. In totaal hebben we 130 hectare aardappelen, 20 hectare wortelen en 5 hectare uien. Daarnaast telen nog wat suikerbieten en granen."


Stefaan en Nele Van Elven-Devoghel

Zoeken naar nichemarkten
Van Elven levert aan diverse afnemers waaronder groothandelaren, kleine supermarkten en groentewinkels, al zijn die een uitstervend ras. "Ook zijn we elke zondag standhouder op de markt in Herentals. We staan op een hoek, zodat mensen hun auto naast de wagen kunnen rijden en meteen hun producten kunnen inladen en afrekenen. We zijn dan een soort 'drive-in'. Daarnaast verkopen we aan tuincentra en zoeken we andere nichemarkten die interesse in onze producten hebben. We vinden het belangrijk dat we zelf onze afzet regelen, zodat we ook flexibel zijn over hoe we onze producten presenteren en een meerwaarde kunnen leveren. Daarom werken we zo weinig mogelijk met contracten en voor de industrie."



Ze hoopt op een groei in de afname. "We zien dat de laatste jaren de vraag naar lokale en hoeveproducten toeneemt en dat merken we ook in in de stijgende huisverkoop en zelfs vanuit de retail komt nu ook de vraag naar onze producten." Aan huis verkoopt Van Elven naast aardappelen, uien en wortelen ook andere producten. "We werken met de seizoenen mee en bieden bijvoorbeeld ook hardfruit, witloof, aardbeien en asperges. We denken erover om ons gamma in de toekomst verder uit te breiden met zuivel, maar daarvoor onderzoeken we de mogelijkheden nog."



Sinds vorig jaar heeft Van Elven ook een bedrijfsfilm. "Hier hebben we geweldige reacties op gehad. Binnen de kortste keren had deze video 15.000 views op Youtube. Ook op onze site wordt erg positief gereageerd. Daarom vinden we het belangrijk dat we ook online goed aanwezig zijn en ons verhaal kunnen vertellen!"





Voor meer informatie:
Van Elven Agra BVBA
Eindhoutseweg 42
2431 Veerle-Laakdal
Tel: 014/84.05.32
Fax: 014/84.25.16
info@vanelven.be
www.vanelven.be