Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterverbruik aardappelen 130 liter per kg

Om het directe en indirecte waterverbruik bij de productie van verschillende producten te vergelijken, werd het begrip 'virtueel water' ontwikkeld. Dit begrip omvat bijvoorbeeld bij de productie van vlees niet alleen het directe drinkwater, maar ook het water dat nodig is voor de gehele voerproductie, meldt de Duitse website topagrar.com.

Zo is er voor de productie van 1 kg rundvlees circa 15.000 liter water nodig, terwijl voor dezelfde hoeveelheid rijst circa 2.500 liter water nodig is en voor aardappelen slechts circa 130 liter water. Dit geldt echter in Duitsland. Voor de productie van 1 kg vroege aardappelen uit Israël of Egypte is namelijk 200 tot 400 liter virtueel water nodig. Verbeterde beregeningstechnieken en behoefte georiënteerde prognosemodellen moeten het watergebruik in de aardappelteelt toekomstig nog effectiever maken en daarmee het virtuele waterverbruik verder reduceren.
In einem weiteren Schritt kann dann noch zwischen "grünem" Wasser (Niederschlag und Bodenfeuchte) sowie "blauem" Wasser (Bewässerung) unterschieden werden. Die Angaben zu den Produkten schwanken jedoch innerhalb der Literatur z. T. erheblich und sollen hier nur die Relationen darstellen, erklärt die Versuchsstation Dethlingen.

Topagrar.com - Lesen Sie mehr auf: http://www.topagrar.com/news/Acker-Agrarwetter-Ackernews-Wasserverbrauch-von-Kartoffeln-betraegt-135-l-kg-1736329.html
Publicatiedatum: