Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: minder nieuwe aardappelen aangeplant

Volgens de Regional Union of Agricultural Cooperatives of Castile-Leon (Urcacyl) is het aardappelseizoen (de aanplant) gestart met "onzekerheid" en "sombere vooruitzichten". Met de komst van warm weer is het planten in de regio begonnen, met name in de provincies Salamanca en Valladolid. Na vorig seizoen zal minder dan 20.000 hectare geplant worden, deels vanwege de lage prijzen, hoewel deze aanplant nog steeds verantwoordelijk is voor 40% van de gehele Spaanse productie.

De resultaten van het nieuwe seizoen zullen volgens het hoofd van Urcacyl, Jesús Carrión, ook afhangen van andere Spaanse productiegebieden; vooral in Andalusië. Ook het vermogen om te exporteren is belangrijk voor de diverse regio's.

Urcacyl heeft een verklaring met betrekking tot het besluit van het provinciaal bestuur van Castilië-León bekendgemaakt. Onderdeel van het besluit zijn alle agrarische, interprofessionele organisaties en alle schakels in de voedselketen. Urcacyl heeft dergelijke organisaties opgeroepen om tot elkaar te komen om de problematiek met de prijzen te voorkomen. Net als vorig seizoen is het doel om een ​​groter marktaandeel voor Castilla-León's aardappelen te bereiken. De interprofessionele organisaties moeten productie- en marketingcriteria vaststellen door middel van "duidelijke en solide" contracten die voorkomen dat er verlies wordt geleden bij verkoop.

Voor Urcacyl is het essentieel om de prijzen en productiekosten te waarborgen. Dit zorgt voor een stabiel inkomen voor de telers en een product dat op een betaalbare manier de consument kan bereiken.

Bron: Fyh.es
 
Publicatiedatum: