Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede toekomst bananen Kreta

"Onze bananen van Kreta zijn een uniek product op de markt. Tot recent werd 80% van onze oogst verkocht op de plaatselijke markt hier op Kreta, maar we willen binnenkort gaan uitbreiden naar de markt in Athene", zegt Georgios Lykakis, een bananenteler uit Arvi.

"Onze productie is klein en het loont niet de moeite om aan hotels en restaurants te verkopen omdat we dan moeten concurreren met de prijs van geïmporteerde producten. Daarom proberen we te verkopen aan coöperatieven of individuele kopers op de Griekse markt. Momenteel ligt de prijs rond de €1,20 tot €1,30 per kilo".

Het grootste volume, ongeveer 80%, wordt verkocht via de Banana Cooperative. De rest van het fruit wordt op lokale markten verkocht. Na het transport kunnen goede kwaliteit bananen worden verkocht in Athene tussen de €2,20 en €2,50 per kilo. De winst op bananen is kleiner dan op andere producten, maar de inkomsten zijn wel stabieler. Daarom zijn veel lokale producenten overgestapt op bananen.

Publicatiedatum: