Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jordanië: uienproducenten vragen om importstop

De Association of Jordanian Growers and Exporters hebben samen met een aantal uienproducenten berekend dat de lokale markt ongeveer 180.000 uien per dag gebruikt. Momenteel liggen de uienprijzen laag en dit wordt verwacht zo te blijven tot het einde van het seizoen. Het hoofd van de associatie heeft tijdens een bijeenkomst met de overheid en het ministerie van landbouw gevraagd om meer financiƫle steun voor de sector.

Akef Zu'bi, de minister van landbouw, heeft al aangegeven dat vanaf het begin van deze maand er geen licenties meer zullen worden uitgegeven voor de import van uien. De associatie is bang dat, als lokale producenten stoppen met het produceren van uien, het land in de toekomst afhankelijk zal worden van import.

Op hetzelfde moment heeft de president van de General Federation of Jordanian Growers gevraagd of er speciale grensovergangen kunnen worden gemaakt voor trucks met groenten en fruit, die van Jordaniƫ naar Irak reizen om zo de wachttijden aan de grens te verkorten en de producten op tijd aan te laten komen.

Publicatiedatum: