Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rapport bevestigt voedselveiligheid in EU

Een rapport van de European Food Safety Authority bevestigt eens te meer dat de Europese voedselvoorziening een van de veiligste ter wereld is. Europeanen genieten het hele jaar door van een overvloedig aanbod van verse groenten en fruit dankzij moderne oplossingen die productieve, concurrerende en duurzame teelt ondersteunen.

Het rapport omvat de testgegevens van 80.000 voedselmonsters. Hieruit blijkt dat 97,4% van de geteste voedingsmiddelen binnen de maximumresidugehalten (MRL's) van beschermingsmiddelen valt. Voor 12 voedingsgrondstoffen bleken de resultaten nog hoger te zijn: 99,1%. MRL's zijn door de EU wettelijk vastgesteld als toetsstandaarden om de voedselveiligheid te handhaven. Gevallen van residuen van beschermingsmiddelen boven de MRL's werden gevonden in landen buiten de Europese Unie (5,7%) en in geïmporteerd voedsel van de EER (1,4%). In het rapport wordt geconcludeerd dat de aanwezigheid van residuen in voedsel in 2013 waarschijnlijk op de lange termijn geen effect heeft op de gezondheid van de consument.

"Als sector zijn we altijd bezig om te leren van deze resultaten. Dat is waarom we een speciale project hebben opgezet dat zich richt op training en adviesprogramma's. Dit helpt om residuen te verminderen door goede teeltpraktijken in de EU en ook buiten de EU te realiseren - bijvoorbeeld in Turkije," stelt Jean-Charles Bocquet, directeur-generaal van de European Crop Protection Association (ECPA).

Meer informatie op www.hungry4change.euonal news.
Publicatiedatum: