Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canarische Eilanden: Ernstige schade aan avocado's en bananen



Op de Canarische eilanden (Spanje) is de schade, veroorzaakt door de storm van afgelopen weekend, geraamd op 70% voor avocadogewassen en op 50% voor bananen in sommige gebieden van La Palma. Het agentschap van Meteorologie (AEMET) registreerde windsnelheden van 129 kilometer per uur in de buurt van El Time, Tijarafe in het westen van het eiland. Volgens technici van de Agricultural Extension, die de geleden schade afgelopen dinsdag onderzochten, hebben de bananenbomen veel bladverlies geleden en zijn de avocadogewassen gedeeltelijk verwoest. Kortom, het groeiproces is ernstig verstoord.

Ook in andere regio's heeft de storm gewassen beschadigd. In Amagar, het Aridane dal en aan de kust van Tijarfe zijn 30% tot 40% van de avaocadogewassen en bananenbomen beschadigd. De technici benadrukken dat de verliezen legio zijn, aangezien er vorige maanden ook al ernstige schade werd geleden.

Ook opmerkelijk zijn de verliezen voor sinaasappeltelers waarvan maximaal 40% van de gewassen is getroffen in de gebieden van El Paso, Los Llanos en Puntagorda. De minister van Landbouw, José Basilio Pérez, uitte zijn bezorgdheid over deze nieuwe tegenslag. Hij is bezorgd over het feit dat sommige agrarische subsectoren geen groepsverzekering hebben afgesloten als bescherming tegen dergelijke situaties. "We moeten ervoor zorgen dat de verschillende verzekeraars, zowel collectief als individueel, hun beoordelingen en betalingen in korte tijd uitvoeren om de telers de kans te bieden om de geleden schade zo snel mogelijk te herstellen," aldus Pérez.
Publicatiedatum: