Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe GM-aardappel krijgt Amerikaanse goedkeuring

Een genetisch gemodificeerde aardappel genaamd "Innate" kwam onlangs in het nieuws in de VS. Door de petitie van de fritesproducent JR Simplot vanwege de "niet-gereglementeerde status" van zijn eigen biotechnologisch proces genaamd 'Innate' is de aardappel nu door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) goedgekeurd.

McDonalds heeft verklaard dat zij momenteel geen plannen heeft om GM-aardappelen te gebruiken. Ook andere fastfoodbedrijven gebruiken nog steeds traditioneel gekweekte rassen. Toch is de regulering van 'Innate' door de USDA een overwinning voor de voorstanders van genetisch gemodificeerde producten. 

Een goedkeuring in Canada lijkt nog iets verder weg. Afhankelijk van de acceptatie na verloop van tijd kunnen hier ook genetisch gemodificeerde aardappelen worden geteeld. Toch is de perceptie van consumenten tegenover GM-aardappelen nog grotendeels negatief.

In het midden van de jaren '90 ontwikkelde Monsanto zijn "NewLeaf" aardappel. Deze wordt gemaakt door het kunstmatig inbrengen van genetisch materiaal. NewLeaf werd geprobeerd door een aantal telers, maar werd afgewezen in de fastfoodsector.
Publicatiedatum: