Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welsh Co-op belooft lokale voeding

De nieuwe baas van Co-operative Food in Wales belooft prijsverlagingen en meer lokale voeding. Zo willen ze het hoofd boven water houden tijdens de hevige concurrentie in de supermarktsector.

Matthew Speight is een voormalig financieel directeur voor Aldi en operationeel directeur voor Tesco Express. Hij heeft zich aangesloten bij The Co-operative Food om hen te helpen de ambitie om de grootste Britse supermarkt te worden. Hij zei dat de groep van plan is om verder uit te breiden naar Wales, maar ook prijsverlagingen zal invoeren om concurrerend te blijven. 

"We beseffen dat we onze prijzen moeten verlagen om meer concurrerend te zijn. Toch gaat het voor Co-op niet allemaal over de prijs. Wij zijn iets anders als Aldi, waar ik hiervoor werkte. Daar zijn er meer producten in de aanbieding en is het aanbod anders. Het is een groot aanbod, maar het is anders. We beseffen dat we meer prijsbewust moeten zijn. "

De recente trend, die afstand neemt van de grote wekelijkse boodschappen en overstapt op 'gemakkelijk' winkelen, biedt een ideale mogelijkheid voor Co-op. Het betekent echter ook dat er meer concurrentie is in deze sector.

Matthew: "Er is nu zoveel concurrentie in deze sector. Bestaande gemakswinkels breiden zich uit en er komen ook nieuwe spelers op de markt, zoals M & S-winkels, die alleen voedsel verkopen. Gemakswinkels worden steeds populairder en Co-operative kan hiervan profiteren. We willen blijven uitbreiden. We zullen 10 winkels openen in 2015 in Wales. We zijn daarnaast op zoek naar meer locaties voor in de toekomst. We zijn heel voorzichtig met het selecteren van locaties om te zorgen dat ze perfect zijn voor ons. "

Co-op wilt zich ook meer bezig houden met lokale voedingsmiddelen: "Onze focus is om meer lokale gerechten te vinden voor onze winkels en betrekken daar nadrukkelijk levensmiddelenbedrijven uit Wales bij. We willen dat de mensen naar ons toe komen en met ons samenwerken.
Publicatiedatum: