Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotland: Kettle Produce maakt verlies

De belangrijkste groenten- en slaverwerker in Schotland, Kettle Produce, maakte een verlies voor belastingen van £ 1,2 miljoen (€1,7 miljoen) in het jaar eindigend op 31 mei 2014. Dit was 230% lager dan het jaar daarvoor toen de firma een winst maakte van £ 914,446 (€1,3 miljoen)

"Het belangrijkste is de vermindering van 5% van de omzet op jaarbasis. Dit komt door twee belangrijke factoren, namelijk een minder omzet en de deflatie van de verkoopprijs. Consumenten zijn afvalbewuster en kopen vaker kleinere hoeveelheden in plaats van grotere hoeveelheden. Daarnaast is de gemiddelde verkoopprijs per kilo ieder jaar gedaald. "

Kettle verwerkt 100.000 ton wortelen, koolraap, pastinaak, prei, broccoli, bloemkool, spruitjes, groen, wit, rood, savooiekool en zoete kool en verschillende soorten sla vanuit Freuchie en Balmalcolm in de buurt van St. Andrews.

Het bedrijf haalt de groenten bij 50 telers in Aberdeenshire, Angus, Fife, de Lothians, Perthshire en het zuidwesten van Schotland.
Publicatiedatum: