Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Middelsortering probleem bij uienafzet

Het exportvolume levert deze weken niet voor alle uiensorteerbedrijven (voldoende) werk op, waardoor er in een aantal gevallen sprake is van stilstand. Ook de beperking in de werkvoorraad van de juiste sortering en kwaliteit van de uien noodzaakt soms tot het niet in kunnen gaan op sorteerorders, zo meldt het Bureau Uien Informatie (BUI).
 
Sorteerders die wel kunnen draaien zijn met name bezig met het invullen van orders met grove uien, daarbij het toenemend volume middels (tegen wil en dank) op de koop toenemend. De vraag naar grof heeft er aan bijgedragen dat de regionale noteringen voor de 60% grof sortering verder kon stijgen. De notering van de 30% grof bleef door beperkte afzet stabiel.
 
In de ontwikkeling van de baalprijzen is het prijsverschil tussen de middel en grof verder gestegen richting de 4,00 tot 5,00 euro per 100 kg. Voor de middel van goede kwaliteit wordt mondjesmaat afzet gevonden binnen Europa (o.a. Duitsland en Spanje). Grove uien die vanwege de kleur niet naar Braziliƫ kunnen vinden hun weg naar het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Bureau Uien Informatie 
Publicatiedatum: