Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Steve Dowse: besparing zakovergewicht en verhoging op zakcapaciteit

Nieuwe weeglijn voor Britse aardappelverwerker Caythorpe Farmers UK

Caythorpe Farmers UK verpakt jaarlijks ongeveer 300.000 zakken met aardappelen van verschillende gewichten voor de groothandel en export. Tot voor kort werkten ze met traditionele elektronische wegers waarbij het gewicht werd gemaakt in 1 weegbak. Dit soort wegers zijn zo nauwkeurig als het laatste product(en) wat in de weegbak valt. Caythorpe verpakt over het algemeen grote aardappelen. Het gemiddelde overgewicht lag daardoor tussen de 0,5 - 1kg per zak. Afhankelijk van de prijzen, gaf Caythorpe ongeveer € 60.000,- op jaarbasis weg aan onnodig zak overgewicht.



Caythorpe werkte met twee traditionele elektronische wegers voor het vullen van zakken en kratten. Bij een dergelijk type weger worden de aardappelen met een brede band snel naar één weegbak toegevoerd en worden producten d.m.v. een smalle band per stuk in dezelfde weegbak gedoseerd. Dit totdat het minimaal ingesteld gewicht is bereikt.

Steve Dowse van Caythorpe Farmers had de volgende wensen: besparen op onnodige zak overgewichten, vervangen van beide elektronische wegers voor één snellere computer weger en het kunnen verwerken van ongewassen en zeer grote aardappelen. Steve wilde de nieuwe lay-out eenvoudig zien te krijgen zonder te hoeven investeren in extra banden maar wel de mogelijkheid hebben de capaciteit in de toekomst verder uit te breiden.

Waar andere machineleveranciers niet in staat bleken te zijn om oplossingen te vinden vanwege de beperkte ruimte, is PIM-Machinery de uitdaging aangegaan om een compacte opstelling te ontwerpen, waarbij bestaande componenten konden worden hergebruikt. Samen met Steve Dowse is een ideale tussenoplossing gevonden! De nieuwe compacte PIM 12/2 baks combinatie weger met 2x6 weegbakken tegenover elkaar en met state of the art en nieuw ontworpen besturing, kon de 2 bestaande elektronische wegers eenvoudig vervangen zonder dat de bestaande lay-out uitgebreid hoefde te worden. Sterker nog, de lay-out kon worden versimpeld, waardoor deze compacter en veel gebruikers vriendelijker werd voor de operators, omdat verschillende banden overbodig werden. "De investering bespaart ook de telers geld die naar ons toe komen om hun aardappelen op te zakken. Dit is een extra bonus", zegt Dteve.

Hij is tevreden met zijn nieuwe PIM-Machinery Combinatie Weger. "Op een gegeven moment rooiden we zeer grote, natte en modderige aardappelen. We maakten ons zorgen of deze aardappelen geen problemen zouden veroorzaken voor de nieuwe PIM-Machinery Combinatie Weger. We waren enorm verrast om te zien dat deze aardappelen zonder capaciteitsverlies werden verwerkt door onze nieuwe weger en nog steeds binnen een gemiddeld overgewicht van maximaal 5 gram per zak."

"De nieuwe PIM-Machinery weger werkt met zelflerende vulbanden, die de aardappelen naar de weegbakken transporteren. We hoeven niet zoals bij een trilgotenweger ieder half uur op de machine te klimmen om trilgoten schoon te maken. Het is ongelofelijk. Deze machine blijft gewoon draaien zonder schoon te maken", aldus Steve. "Een 10 baks combinatie weger zou in de huidige situatie het werk ook hebben kunnen doen. Echter, de compacte voetprint van de 2x6 tegenover elkaar liggende Schalen PIM-Machinery Combinatie Weger paste beter in onze lay-out en toekomst plannen."



Voor meer informatie:
PIM-Machinery
Jouke van der Meer
Mob: +31 6 832 18 595
@PIMMachinery.
www.pim-machinery.com
Publicatiedatum: