Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappel van het jaar: de Heideniere

De 'Heideniere' is in Duitsland tot de 'aardappel van het jaar' 2015 verkozen, meldt de Duitse website heilpraxisnet.de. Parlementslid Renate Künast maakte dit afgelopen vrijdag in Neurenberg bekend. In een persmededeling luidt het dat de 'Heideniere' een bijzonder goed smakend ras uit Niedersachsen is, dat 60 jaar geleden voor het eerst geteeld werd door aardappeltelers uit Soltau. Haar naam dankt de 'Heideniere' aan haar vorm, die lijkt op een menselijke nier.

De diep gele, vastkokende Heideniere werd in 1953 toegelaten en werd destijds onder andere geprezen als een bijzonder geschikte aardappel voor salades. Destijds hadden speciale rassen ten opzichte van massa-aardappelen echter nauwelijks nog een kans waardoor de Heideniere zich niet staande kon houden op de markt. De Heideniere bleef echter behouden in Oost-Duitse genenbanken, waardoor deze vanaf midden jaren '90 weer geteeld kon worden.

De onderscheiding 'aardappel van het jaar' wordt sinds 2006 vergeven. Men wil hiermee onder meer attent maken op de grote verscheidenheid aan aardappelrassen. Afgelopen jaar kreeg 'Granola' de onderscheiding.


Publicatiedatum: