Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groentespecialist Frans van de Polder:

“Elke trainingsavond was voor mij een avondje uit”

Ondanks zijn drukke bestaan rondde groentespecialist Frans van de Polder (Rotterdam) recentelijk meerdere opleidingen af. "Ik zit al 25 jaar in het vak, maar tijdens die trainingen heb ik veel bijgeleerd". Groentespecialist Frans van de Polder van Frans van de Polder & Zn uit Rotterdam werkt hard, heel hard. Tijd om een opleiding te volgen heeft hij eigenlijk niet. Toch rondde Frans de Vakopleiding AGF en de trainingen Voedingsadviseur AGF en Bereidingstechnieken AGF van SVO vakopleiding food af.

Naast de negentig uur die Frans van de Polder elke week in zijn groentespeciaalzaak steekt, zat hij de afgelopen maanden ook regelmatig in de schoolbanken. Bij SVO volgde hij de Vakopleiding AGF, waarvoor hij in de avond naar school ging. "Dat was absoluut geen straf", vertelt Frans. "Ik vind het belangrijk om tijd te maken voor opleidingen, hoe druk ik het ook heb. De consument verandert, de regelgeving verandert en dat betekent dat ik mee moet veranderen. Bovendien wil ik me blijven verbreden in mijn vak. Vandaar dat ik de afgelopen jaren verschillende opleidingen heb gevolgd."

Koken
De training 'Bereidingstechnieken AGF' deed Frans omdat de focus in zijn winkel steeds meer op maaltijden komt te liggen. "Dan is het ook belangrijk dat ik daar verstand van heb", zegt hij. "Dat ik gerechten kan klaarmaken en klanten kan adviseren. Deze training was niet alleen nuttig, maar ook erg leuk. Je gaat een paar avonden lekker koken, terwijl je ondertussen ontzettend veel leert."

Met overtuiging adviseren
De Vakopleiding AGF is een allround AGF- opleiding. "Ik zit al 25 jaar in het vak, maar toch heb ik enorm veel nieuwe kennis opgedaan", vertelt Frans. "Ik heb geleerd hoe ik mijn klanten beter kan bereiken en heb het verhaal achter mijn producten leren kennen. Ik wist niet dat een zoete aardappel een exoot is. Ik wist niet wat het verschil was tussen het bereiden van een portobello en een kastanjechampignon. Ik vond elke lesavond een avondje uit, waar ik weer nieuwe inspiratie opdeed. Ik kan klanten nu van alles vertellen over de producten die ze kopen, over alternatieven, over bereiding. En dat vinden ze geweldig. Iedereen kan appels in een zak doen, maar met overtuiging verkopen en adviseren is een ander verhaal. Ik sta nu zekerder in de winkel, omdat ik meer kennis heb. Het werk is een stuk leuker en gemakkelijker geworden."

Bron: ADN
Publicatiedatum: