Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelen: schillen of schil mee-eten?

Aardappelen zijn een geliefd voedingsmiddel bij de Duitse bevolking en ze gelden vooral in de wintermaanden als goede energieleverancier. Bovendien bevatten aardappelen veel ballaststoffen en vitamines, waardoor ze bijna onmisbaar zijn als voedingsmiddel. Maar moet men aardappelen werkelijk schillen of is dat niet nodig?

In principe geldt dat bij alle vastkokende aardappelen de schil meegegeten kan worden. Dit is in geen geval schadelijk. Het is echter wel een kwestie van iemands smaak, want bij sommige aardappelen is de schil dikker dan bij andere aardappelen, en dat vindt niet iedereen lekker. Wie de voorkeur geeft aan dunne aardappelschillen, kan het beste vroege aardappelen kopen.

Men moet echter wel voorzichtig zijn met groene of zwarte plekken op de aardappel, deze zijn niet gezond en moet men altijd wegsnijden.
Publicatiedatum: