Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh: importprijzen uien blijven dalen

De prijzen van geïmporteerde uien zijn gedaald, omdat de vraag nog steeds dalende is door de nasleep van de landelijke blokkades en stakingen in Bangladesh. "We hebben niet genoeg klanten als gevolg van de politieke onrust. Op dit moment is de vraag, in vergelijking met de voorraden, zeer slecht," stelt Narayan Saha, een groothandelaar in Shyambazar. "Dit heeft geleid tot een dalende prijs op de groothandelsmarkt; ten opzichte van een week geleden." 

De groothandelsprijs voor geïmporteerde Indiase uien was 0,26 tot 0,29 euro per kilogram op dinsdag, terwijl het vorige week tussen de 0,31 en 0,32 euro per kg was. Terwijl de groothandelsprijs van de Pakistaanse rassen varieerde tussen de 0,30 en 0,31 euro per kg, werden ze dinsdag verkocht voor 0,24 per kg. Andere rassen werden op dinsdag verkocht voor een prijs tussen 0,34 en 0,46 euro per kg, terwijl volgens de Trading Corporation van Bangladesh de prijs een week terug tussen de 0,40 en 0,46 euro per kg lag. 

Het land produceert 1,6 tot 1,7 miljoen ton uien per jaar, terwijl de vraag volgens het ministerie van Landbouw ongeveer 2 miljoen is. De rest van de vraag naar ui wordt gedekt met een geïmporteerd ras.
Publicatiedatum: