Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italie: stabiele bananenprijzen

De Cavendish is de meest populaire banaan ter wereld. De Food and Agriculture Organization van de VN probeert er dan ook alles aan te doen om de banaan voor uitsterven te behoeden, nu deze wordt bedreigd door de Fusarium verwelkingsziekte. 

In Italië zijn de prijzen voor het ras stabiel. In Turijn werden multi-layer categorie 1 trays uit Centraal-Amerika verkocht voor €0,83/kg. De prijs voor Chiquita was €1,13/kg.

Categorie I Chiquita bananen uit Centraal-Amerika - Klik hier voor een vergroting


De prijzen zijn de afgelopen maanden stabiel geweest, op een piek tussen 9 en 11 december na, toen de prijzen tussen de €0,93 en €1,20 (Chiquita) lagen.

In Rome werden begin januari multi-layer categorie 1 trays uit Centraal-Amerika verkocht voor €1,00 en €1,20 voor Chiquita. Bakbananen uit Afrika bereikten een prijs van €1,20. Ook half januari was de situatie nagenoeg hetzelfde: €1,00 voor Cavendish, €1,10 voor Chiquita en €1,30 voor bakbananen.

In Fondi waren de prijzen de eerste drie weken van het jaar laag. Een doos geïmporteerde bananen van 18kg had een verkoopprijs van €0,90/kg (Dole), €1,00/kg (Del Monte) en €1,20/kg (Chiquita). Op 21 januari daalden deze prijzen tot respectievelijk €0,80, €0,85 en €1,00.

Op deze zelfde dag waren de prijzen in Verona hoger: €0,83 (Del Monte), €0,85 (Trophy, Simba, Cabana), €0,98 (Dole) en €1,18 (Chiquita). 
Publicatiedatum: