Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smokkelvest met cocaïne in doos bananen Gorinchem

Medewerkers van een distributiebedrijf in Gorinchem deden zaterdagochtend een bijzondere ontdekking. In een doos met bananen zat een dik zwart vest met veel volle zakken.



In de zakken zaten pakketten. De gewaarschuwde politie stelde vast dat er in de pakketten cocaïne zat. In totaal bleek het om bijna 10 kilo te gaan.

Het vest zat in een doos bananen, die uit de haven van Antwerpen bij het bedrijf was aangevoerd. Volgens het Rotterdamse HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD, is het waarschijnlijk de bedoeling geweest dat iemand in Antwerpen met het vest het haventerrein zou aflopen. Het team gaat ervan uit dat het bedrijf in Gorinchem niets met de smokkel te maken te heeft.

Het HARCteam zet het onderzoek voort. De cocaïne, met een waarde van bijna een half miljoen euro, is inmiddels vernietigd.

Publicatiedatum: