Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase kokosnoot-industrie mist kans toegevoegde waarde

Volgens kokosnotentelers moet de kokosnoot-industrie in India een make-over ondergaan. Zij klagen dat, hoewel India een van de grootste producenten van kokosnoten is, niet alle mogelijkheden worden benut met het product - in tegenstelling tot sommige andere landen. Zelfs een aantal landen die geen kokosnoten telen, gebruiken kokosnoten om een breed scala van producten op het gebied van schoonheidsverzorging en meer te produceren.

De belangrijkste producten gemaakt van kokosnoot in India blijven kokosolie en kopra. Naast een aantal producten zijn deze echter van een lage waarde. "De toevoegde waarde aan de kokosnoot ondergaat veranderingen in het buitenland," stelt T.K. Jose, voorzitter van de Coconut Development Board. Volgens hem is de sector erin geslaagd in landen als Sri Lanka, de Filipijnen, Indonesiƫ, Thailand en China om de toegevoegde waarde van de kokosnoot te vergroten.

"Het is door een perfecte combinatie van ondernemerschap, onderzoek en technologie, die de toegevoegde waarde kan vergroten," legt Jose uit. "De overheid moet de rol van facilitator innemen. Als dit gebeurt, zal er veel geld verdient kunnen worden aan de Indiase kokosnoot."
Publicatiedatum: