Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andrea Schneider, CEO van de Duitse Uienassociatie

“Uienprijzen teleurstellend”

Het is geen goed uienseizoen voor de Duitse telers. Ondanks een stabiele oogst en een goede kwaliteit zijn de prijzen van uien gedaald. Momenteel wordt er tussen de €9,50 en €11,00 betaald voor 100 kilo uien.

Uienassociatie pleit voor opslagkosten
De Duitse uienassociatie "Deutsche Speisezwiebel" adviseert de Duitse uientelers en vertegenwoordigt de belangen van de sector. Opslagkosten in rekening brengen zou de telers kunnen helpen te compenseren voor de lage uienprijzen. Bewaarplaatsen zijn grote investeringen en telers krijgen hiervoor geen compensatie.

Import in mei en juni
Duitse uientelers proberen het hele jaar door de binnenlandse markt van uien te voorzien. Dit is mogelijk doordat de uien worden opgeslagen in speciaal daarvoor ontworpen bewaarplaatsen. Dit is echter niet voldoende en daarom importeert Duitsland uien uit Nieuw-Zeeland, die in het algemeen van zeer goede kwaliteit zijn en goed kunnen worden geëxporteerd over grote afstanden. De crisis met Rusland heeft geen invloed op de uienprijzen gehad, volgens Andrea Schneider. Duitsland exporteert maar weinig uien naar Rusland. Dit wordt vooral gedaan door Polen en Oekraïne. Volgens Andrea wordt de Ruslandcrisis vooral gebruikt als een reden om de prijzen nog verder te kunnen drukken.

Voor meer informatie:
Andrea Schneider
Fachverband Deutsche Speisezwiebel e. V.
Weberstraße 9, 55130 Mainz, Germany
Tel: +49 6131 620562
Fax: +49 6131 62059123
andrea.schneider@bwv-rlp.de
www.deutsche-zwiebel.de

Publicatiedatum: