Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gesneden groenten best bewaard in vershoudfolie

De Duitse regionale krant 'Westfälische Nachrichten' gaf onlangs op haar website tips van chef-koks over waar men op moet letten wanneer men resten van voedings-middelen lang vers wil houden. In de koelkast geldt daarbij dat men aangesneden groenten beter in vershoudfolie kan bewaren dan in aluminiumfolie. De reden hiervoor is het oxidatiegevaar bij aluminiumfolie. Wanneer de folie met bepaalde levensmiddelen in aanraking komt, kunnen minuscule aluminiumdeeltjes loslaten en mogelijk op het voedsel terechtkomen.

Wortelgroenten zoals winterpeen en selderij hebben eigenlijk geen speciale verpakking nodig en kunnen zonder vershoudfolie in de koelkast gelegd worden. Waterhoudende groenten zoals tomaten en komkommers moeten echter in ieder geval in vershoudfolie gewikkeld worden. Courgette kan men dan weer het beste eerst in een vochtig velletje keukenpapier rollen en daar vervolgens vershoudfolie omheen doen. Een tomaat zou hierdoor echter te snel papperig worden.
Publicatiedatum: