Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Sligro stijgt door groothandelstak

Voedselverkoper Sligro heeft vorig kwartaal 2,7 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten kwamen daardoor uit op 637 miljoen euro, zo maakte Sligro donderdag bekend. Het beursgenoteerde concern dankt de toename vooral aan zijn groothandelstak, aangezien de omzet van supermarktdochter Emté juist licht terugliep.

De groothandelsafdeling van Sligro zette tussen juli en september 435 miljoen euro om, ruim twee derde van de totale omzet. De inkomsten lagen daarmee bijna zes procent hoger dan een jaar eerder. Die groei is overigens voor een deel te danken aan overnames. Zonder de extra omzet uit aangekochte activiteiten groeide de omzet met 2,6 procent.

De divisie Foodretail, waaronder supermarktketen Emté valt, zag de omzet daarentegen juist met 3,7 procent afnemen naar 202 miljoen euro. Hoeveel winst het voedselbedrijf vorig kwartaal behaalde, maakte Sligro niet bekend.
Publicatiedatum: