Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije: rode walnoten

Kahramanmaraş is de belangrijkste provincie in Turkije voor de teelt van walnoten. Eerder werden hier vier nieuwe rassen geïntroduceerd. Het nieuwe ras "Maras 18" is zeer goed bestand tegen wormen. Verder is Sütyemez 1 het belangrijkste walnootras geworden. Bovendien is de universiteit in het gebied degene die de term ''bunch of walnuts'' heeft geïntroduceerd in de wereld van de walnoottelers. Maras 12 - een andere walnoot soort - geeft 25 walnoten," merkte Sütyemez op. 

Er wordt daarnaast geprobeerd om nieuwe rassen in Turkije te introduceren zoals de rode walnoot. Het nieuw ras smaakt niet anders dan andere rassen. De nieuwe rode walnoot kan veel interesse wekken bij het publiek vanwege zijn kleur. In het komend jaar begint men met de oogst van deze nieuwe walnootras. De walnoot genaamd "KSÜ" is de eerste rode walnoot in Turkije en de tweede rode in de wereld. 
Publicatiedatum: