Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse aardappelmarkt kan voor verrassingen zorgen

"Al lijkt het erop dat de aardappeloogst dit jaar groot zal zijn, is het nog te vroeg om volledig zeker te zijn. We zullen moeten afwachten aangezien er nog veel kan veranderen voor november, vooral qua weer", legt Domenico Citterio uit.

Aangezien Italië slechts 5% van de Europese aardappelen produceert, zal het weinig over de prijzen te zeggen hebben. Om deze reden zal het Russische verbod niet veel invloed hebben op de binnenlandse markt.

"Alle campagnes die we voeren om de verkoop van binnenlandse producten te bevorderen, werpen eindelijk zijn vruchten af. Mensen geven liever iets meer uit om Italiaanse aardappelen te kopen." 


Foto genomen op Genoa's Eataly - een perfect voorbeeld van hoe Italiaanse aardappelen te promoten als nicheproducten.

Het zijn de grote bedrijven die de Europese wet dicteren. "Ze kunnen miljoenen tonnen verwerken. Dus wat zij als assortiment of inkoopgebied kiezen heeft een enorme impact. Zo kunnen ze besluiten dat een aantal producten niet geschikt zijn voor verwerking of kunnen ze op zoek gaan naar nieuwe leveranciers. Dit heeft effect op de prijzen."


Modern verwerkingsbedrijf in Noord-Europa.

Late oogst in Italië 
Domenico Citterio vertelt over de vertraging van de oogst in Noord-Italië. In sommige gebieden was de oogst pas klaar in week 37. Dat is twee maanden te laat. Dit werd veroorzaakt door de regen. Dertig procent van de producten waren niet geschikt om te worden verkocht, aangezien veel aardappelen vervormd of te donker waren.


Kwaliteitsproblemen bij de aardappeloogst op de Povlakte.

Volgens Citterio kan de oogst op de Fucinovlakte het beter doen, "omdat er minder kwaliteitsproblemen zouden moeten zijn". 

Contact:
Domenico Citterio & C. Srl

Via delll'Industria, 1/b
37036 S. Martino B.A. (VR) - Italy
Tel.: (+39) 045 8780144
Fax: (+39) 045 8780311
Email: info@citteriopatate.it
Web: www.citteriopatate.it
Publicatiedatum: