Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Auto’s Peter Appel met boordcomputer uitgerust

Peter Appel Transport gaat zijn complete vloot van 580 vrachtauto's voorzien van de nieuwste versie van de Trimble CarCube. Dankzij deze boordcomputers is de specialist in food-distributie nu in staat om tachografen van afstand uit te lezen. Een belangrijke aanleiding voor de investering is de overname van transportbedrijf G. Vlug & Zn begin dit jaar. Daardoor werd de vloot van Peter Appel Transport uitgebreid met 180 vrachtauto's waarin geen CarCube was gemonteerd.

Peter Appel Transport gebruikt al meer dan acht jaar boordcomputers van Trimble voor het volgen van de vrachtauto's, het vastleggen van ritgegevens, een efficiëntere trucknavigatie en het beheer van de vloot.
"We hadden op een gegeven moment meerdere boordcomputersystemen in huis. Bovendien wilden we profiteren van Trimble's laatste nieuwe technologie voor fleetmanagement om onze bestaande CarCube computers te vervangen, die reeds acht jaar in gebruik waren. Door in alle vrachtauto's de nieuwste CarCube te monteren, zal de hele vloot nu weer op dezelfde manier uitgerust en volledig up-to-date zijn", verklaart directeur Peter Appel.

Over een jaar zullen alle oudere boordcomputers vervangen zijn. Peter Appel heeft alle vertrouwen in de hernieuwde samenwerking met Trimble. "Peter Appel Transport was één van de eerste gebruikers van CarCube in Nederland. We kennen de mensen van Trimble al jarenlang en vertrouwen op hun toewijding op het vlak van innovatie en klantenservice", aldus Appel.



Tachograafgegevens downloaden

De nieuwste versie van de CarCube heeft snellere processoren en biedt meer functionaliteit zoals trucknavigatie en het downloaden van tachograafgegevens op afstand. Voor Peter Appel Transport is de mogelijkheid om tachograafgegevens op afstand te kunnen downloaden heel belangrijk. Omdat de vrachtauto's verspreid over 22 standplaatsen in heel Nederland staan, levert dat een aanzienlijke tijdsbesparing en een verhoogde efficiëntie op in de vier kantoren van het bedrijf. Bovendien profiteren de chauffeurs van de verbeterde trucknavigatie.

Peter Appel Transport is een toonaangevend transportbedrijf met onder meer grote retailers en foodservice-bedrijven als klanten. Voor hen zijn tijdigheid en transparantie in kosten belangrijke aspecten en boordcomputers kunnen een belangrijke rol spelen. "De CarCube boordcomputers vormen een strategisch onderdeel van ons totale ICT-systeem en kunnen ons helpen om klanten beter te bedienen", zegt Appel.
Publicatiedatum: