Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ANWB verwacht zaterdag grote drukte op de weg

Komende zaterdag, 26 juli, wordt het zeer druk op de weg. De ANWB verwacht de grootste drukte in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk tussen 9.00 en 16.00 uur. In Nederland concentreert de drukte zich rond een paar grote evenementen.

Frankrijk
In Frankrijk staan de meeste files op de wegen naar het zuiden: op de A6 Parijs-Lyon en aansluitend op de A7 tussen Lyon en Orange. Ook loopt het vast op de A10 Parijs-Bordeaux bij de tolstations en op de A9 naar Spanje tussen Orange en Perpignan.

Duitsland
In Duitsland wordt grote drukte verwacht op de wegen in het zuiden, waaronder de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 Frankfurt-Bazel (door wegwerkzaamheden) en bij München op de A8 en de A93. Chauffeurs moeten op routes van en naar Scandinavië rekening houden met veel vertraging op de A7 bij Hamburg.

Alpen
Het grootste knelpunt in de Alpen is de Zwitserse Sint-Gotthardtunnel (A2 Bazel-Chiasso). De wachttijd kan daar oplopen tot ruim twee uur. In Oostenrijk zijn er twee belangrijke knelpunten: de B179 bij de Fernpas en de A11 Villach-Slovenië, bij de Karawankentunnel. In Noord-Italië ontstaan files op de A22 Brenner-Verona.

Nederland - evenementen
In Nederland zijn dit weekend twee evenementen waar veel bezoekers op afkomen. Op het circuit van Assen is het Truckstarfestival, waardoor op de A28 files zullen ontstaan. In Lichtenvoorde is dit weekend de 'Zwarte Cross', een motorsport- en muziekfestival waar ruim 100.000 bezoekers worden verwacht. Daardoor is het extra druk op de wegen in de omgeving zoals de A18/N18 en op de N312.

Nederland - wegwerkzaamheden
Werkzaamheden aan de A1 Amsterdam richting Amersfoort tussen knooppunt Muiderberg en Naarden veroorzaken dit weekend ook vertragingen. De A50 Oss richting Eindhoven is tot maandagochtend afgesloten tussen Veghel en industrieterrein Ekkersrijt.
Publicatiedatum: