Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kruising Royal Gala en Pink Lady

Nieuw: zwarte appel

Onderzoekers van het West-Australische ministerie van Landbouw en Voeding (DAFWA) hebben een nieuwe appel ontwikkeld. Deze zou de succesvolste appel van West-Australiƫ, de Pink Lady, moeten gaan beconcurreren. DAFWA heeft twintig jaar gewerkt aan de zoete en knapperige appel, die tijdens z'n ontwikkeling bekend staat als de 'zwarte appel' en de officiƫle titel 'ANABP 1' heeft, totdat hij een nieuwe naam krijgt voor verkoop. De appel is een kruising tussen Royal Gala en Pink Lady en is donker bordeaux van kleur. Hij zou 'onderscheidend zoet' en 'knapperig' zijn.

Terry Martella heeft de nieuwe appelsoort nu ongeveer een jaar in zijn boomgaard staan en is 'voorzichtig zeker' over het succes. "De appel is echt anders in zijn verschijning en is zeer goed te eten. We zijn er vrij zeker van dat het een goed ras is." Martella zegt dat het lopende onderzoek door DAFWA, naar de ontwikkeling van nieuwe appelrassen van vitaal belang is voor het concurrentievermogen van de sector. "Ketens zijn altijd op zoek naar iets nieuws - mensen raken uitgekeken op oude soorten."

Het Australische nationale appelteeltprogramma was verantwoordelijk voor de creatie van de nieuwe appel en wordt gefinancierd door de West-Australische overheid en Horticulture Australia Limited. Het sectororgaan Fruit West Cooperative Limited zal de marketing van de appel beheren, die naar verwachting tegen 2016 commercieel beschikbaar zal zijn.

Source: abc.net.au
Publicatiedatum: