Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaap Kodde, Flevostar Dronten:

"Vakantie komkommertijd in tafalaardappelenmarkt"

In zijn weekbericht staat aardappelgroothandel Jaap Kodde stil bij de fatale vliegtuigramp in de Oekraïne. "De verschrikkelijke beelden uit het rampgebied zullen bij een ieder diep in het geheugen gegriefd zijn. Oekraïne, een prachtig land waar de landbouw de voornaamste bron van inkomsten is, gaat zwaar gebukt onder hetgeen wat er allemaal gebeurt."

"Vorige week sloot buurland Wit Rusland, een bondgenoot van het grote Rusland, de grenzen voor import van aardappelen uit de Oekraïne. Foodproducten worden in dit deel van de wereld steeds meer meegezogen in het politieke spel. Kort na de ramp werden de onderhandelingen met Europa, met Nederland hierin een belangrijke partner, over onder andere export van aardappelen naar Rusland opgeschort naar een hopelijk nader te bepalen datum", vervolgt Jaap.

"Nederland beleeft nu misschien wel de eerste hittegolf van dit jaar, de oogst van graan komt hierdoor zeer vroeg op gang. De aardappelhandel wordt nog naar een lager pitje gedrukt in zulke dagen. Over enkele weken kunnen we de effecten van het fraaie zomerweer in de akkerbouwgewassen zien. De huidvastheid van de vroege tafel-aardappelen zal door het warme weer vertraagd worden. Het volledig machinaal rooien onder deze omstandigheden vraagt extra aandacht. Met zeer warm weer kan de blauwgevoeligheid enorm toenemen. De vakantietijd kunnen we ook wel benoemen als de 'komkommertijd' in de tafelaardappelmarkt", besluit Jaap.

Bron: Flevostar

Publicatiedatum: