Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het effect van walnotenconsumptie op de ziekte van Parkinson

Een nieuwe studie onderzoektexperimenteel het effect van walnoot op de ziekte van Parkinson, eenprogressieve neurodegeneratieve aandoening, veroorzaakt door uiteenlopendepathologische omstandigheden.

De focus van het onderzoek, datwordt uitgevoerd door dr. Mohammed Mustafa van SQU, richt zich op neuro-beschermende therapie met behulp vanalternatieve methoden, aangezien tot op heden alleen symptomatische enniet-neuro-beschermende therapieën beschikbaar zijn voor de behandeling vanParkinson.

Farmacotherapie (behandeling metgeneesmiddelen) heeft alleen op korte termijn effect en is duur. Het levert de belangrijkste bijdrage aan de directe kosten voor degezondheidszorg.

Rapporten suggereren dat dieetsuppletiemet voedselgroepen zoals noten, groenten en fruit, die rijk zijn aanmicronutriënten, flavonoïden, polyfenolen, vitamines en mineralen, zowel hetleren als het onthouden van dingen verbetert. 

Tot nu toe zijn er nog geen onderzoeken bekendover het effect van walnoten op de ziekte van Parkinson.

Daarom is de verwachting dat dit onderzoek dit tekort aan kennis en informatie zal aanvullen. 

Aangenomenwordt dat de walnoot neuro-bescherming biedt tegen andere neurodegeneratieveziekten. Het complete onderzoek zal uitwijzen of de walnoot ook een neuro-beschermendeffect heeft op experimenteleParkinson. De uitkomst van het onderzoek kan eenvoorsprong geven voor een nieuwe therapeutische benadering en aanpak voor de behandelingvan de ziekte van Parkinson.

Bron: omanobserver.om

Publicatiedatum: