Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Videoreportage Rinus van Wezel

Veel aardappelrelaties op 30-jarig jubileumfeest Aardappelhandel Robo

Robert Bogers (68) en zijn vrouw Adje en hun kinderen, kleinkinderen en familie vierden op 13 juli 2014 het feit dat het bedrijf van Robert "Aardappelhandel ROBO BV" 30 jaar bestaat. Het werd een gezellig feest dat onderdak vond op de boerderij van zijn schoonzoon Ludwig Mulders die samen met zijn vader een akkerbouwbedrijf heeft onder de rook van St Maartensdijk op het voormalige eiland Tholen in Zeeland.



De vorig jaar gereedgekomen nieuwe aardappelbewaarplaats die op het tijdstip van het feest nog leeg was vormde een unieke feestruimte die helemaal paste in de sfeer van de aardappelhandel waarin Robert gepokt en gemazeld werd gevormd.



Veel relaties uit de aardappelhandel en verwerking waren van heinde en verre naar St Maartensdijk getogen om Robert en Adje geluk te wensen met het bereiken van deze mijlpaal. Er werden zeer veel herinneringen opgehaald. Er werd uiteraard ook gesproken over de stand van het aardappelgewas en de vooruitzichten voor de handel en de afzet van de aardappel afgeleide producten.



Opvallend was het feit dat velen uit de handel de stand van het aardappelgewas zodanig goed vinden dat ze vrees hebben voor de prijsvorming. Gelijkertijd zijn ze door ervaring wijs geworden ook zo realistisch dat ze beseffen dat wat in de grond zit nog niet in de bewaarplaats ligt want er kunnen nog vele bedreigingen van een geslaagde oogst opdoemen.



Bekijk onderstaande video die Rinus van Wezel maakte tijdens de viering van het feest naar aanleiding van het 30 jarig bestaan


Publicatiedatum: