Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi steeds vaker in binnenstad gevestigd

De Duitse discounter Aldi Süd trekt met haar filialen steeds meer naar de binnensteden, meldt de Duitse website Proplanta.de. Het bedrijf wil daarmee ook een rol bij de directe voedselverzorging in de steden overnemen, zei Jan Riemann, leider filiaalontwikkeling bij Aldi Süd regio Langenfeld, afgelopen vrijdag in Düsseldorf.

Hiervoor neemt de discounter die normaal gesproken bekend staat om haar strikte kostendiscipline ook hogere uitgaven op de koop toe. Zo kunnen er voor waren-leveringen in de binnensteden bijvoorbeeld alleen kleinere vrachtwagens ingezet worden.

In de filialen in de binnensteden worden levensmiddelen voor de snelle consumptie zoals snacks, kant-en-klaar salades en gekoelde vruchtensappen in het bijzonder onder de aandacht gebracht. Maar in principe bieden alle filialen van Aldi Süd, meer dan 1.830 stuks, hetzelfde ongewijzigde standaardassortiment van 1.020 artikelen aan, aldus het bedrijf. Dit geldt ook voor het nieuwe filiaal in de luxe winkelstraat 'Königsallee' in Düsseldorf, dat afgelopen maandag geopend werd. In deze 1.000 vierkante meter grote winkel kan men naast zalm en champagne ook broodjes voor 13 cent of mineraalwater voor 19 cent kopen. De discounter rekent in deze nieuwe winkel op tot wel 1.500 klanten per dag. Parkeerplaatsen worden hier echter niet aangeboden.

Vergeleken bij filialen aan de rand van steden of in landelijke regio's moet de discounter in de binnensteden met een gemiddeld lagere aankoopsom per klant rekenen. Hier staat echter wel een groter klantenaantal tegenover.
Publicatiedatum: