Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gambia 15e grootste cashewexporteur

Gambia is gerangschikt als 's werelds 15de grootste exporteur van rauwe cashewnoten met een marktaandeel van 0,1 procent in de wereldwijde cashewnotenmarkt. Volgens het rapport 'Ontwikkeling en Exportstrategie van de Gambiaanse Cashewnotensector, 2014-2019' heeft het land de positie vooral te danken aan de constante export naar voornamelijk India.

Het rapport meent dat de wereldwijde groei van 9 procent (import) voor rauwe cashew en 9 procent voor cashewnoten een mogelijkheid biedt voor de cashewsector van Gambia om de exportontwikkeling van het land te ondersteunen. "De totale export kwantificeert niet alleen de variatie in de wereldmarkt maar ook de uitdagingen in Gambia in het leveren aan internationale markten met genoeg volumes en consistentie. De import van rauwe cashewnoten van buurlanden zou de variatie ook kunnen verklaren wegens verschillende politieke en economische omstandigheden", verklaart het document.

Het rapport zegt dat de Gambiaanse export van rauwe cashewnoten, hoewel gericht op India, ook een veel groter aantal bestemmingsmarkten zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, China, Denemarken, Senegal, Singapore en de Verenigde Staten bereikt. India blijft echter wel de belangrijkste bestemming voor Gambiaanse rauwe cashew: het absorbeert meer dan 95 procent van de export.

Het rapport is onderdeel van een analyse van de waardeketen en diagnoses van de sector. Er wordt een strategische oriƫntatie gedefinieerd en een gedetailleerd actieplan ontwikkeld met duidelijke doelstellingen om de productie en productiviteit rond cashewnoten te verbeteren.

Source: en.starafrica.com
Publicatiedatum: