Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stanley Farms schikt voor 90.000 dollar met personeel

Stanley Farms, één van de grootse producenten van Vidalia uien heeft de rechtszaak met een groep landarbeiders geschikt voor ruim 90.000 dollar. De medewerkers daagden de onderneming vorig jaar voor de rechtbank, omdat ze minder salaris kregen dan het minimumloon en gastarbeiders meer verdienden voor hetzelfde werk.

Maandag keurde de rechtbank de overeenkomst tussen de groep Amerikaanse landarbeiders en Stanley Farms LLC goed. Stanley Farms betaalt 92.500 dollar, waarvan 82.500 dollar aan achterstallig salaris en schade. De rest gaat op aan de proceskosten. Daarnaast stemde het bedrijf in met richtlijnen voor het aannemen van personeel, die ook in de overeenkomst beschreven staan.

De Amerikaanse landarbeiders werden aangenomen om te helpen bij de oogst. Het personeel kreeg 40 cent betaald voor een baal van 5 gallon. Daarmee kregen de medewerkers minder dan het minimumloon van 7,25 dollar per uur. Over dezelfde periode kregen de gastarbeiders tussen de 9,11 en 9,38 dollar per uur betaald.

Daarnaast werd het salaris nog verder beperkt doordat de arbeiders bepaalde attributen en voedsel zelf moesten kopen. Ook zouden de landarbeiders in onveilige auto's vervoerd worden en moesten ze werken op velden die kort daarvoor bespoten waren.

Stanley Farms stemde in met de overeenkomst waarmee de Amerikaanse medewerkers dezelfde arbeidsomstandigheden krijgen als de gastarbeiders, een compensatie voor al het geleverde werk en veiligere werkomstandigheden.

Volgens de website van het bedrijf, heeft Stanley Farms een areaal van ruim 400 ha. Het bedrijf teelt naast uien ook andere gewassen in zuidoost Georgia. Het familiebedrijf is in handen van de familie Stanley.

Bron: greenfieldreporter.com
Publicatiedatum: