Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: meer allergie bij levensmiddelen

Hamburg - Bijna één op de vier Duitsers klaagt volgens een representatief onderzoek inmiddels over allergie voor bepaalde stoffen in voedingsmiddelen, meldt de Duitse website Proplanta.de. 23 procent van de ondervraagden gaven in het onderzoek van marktonderzoeksinstituut 'Ears and Eyes' aan dat ze sommige levensmiddelen helemaal niet of slechts zelden eten, omdat ze deze niet verdragen. Zo beperkte 16 procent zijn consumptie van melk en zuivelproducten wegens problemen met lactose.

Levensmiddelen, die rijk zijn aan histamine, worden door 11 procent niet gegeten. Daartoe horen naast rode wijn en kaas ook veel vis- en vleesproducten. 10 procent van de ondervraagden verdraagt geen fruitsuiker (fructose) en negen procent mijdt gluten helemaal of deels. 13 procent gaf aan andere inhoudsstoffen of levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld pinda's, slechts beperkt of helemaal niet te consumeren.

Niet getroffen personen hebben slechts beperkt begrip voor de lactose-, fructose-, gluten-, of histaminevrije voeding. 43 procent denkt dat mensen overdrijven en zich aanstellen. 55 procent gaat ervan uit dat veel mensen afzien van het eten van bepaalde levensmiddelen, hoewel dat uit gezondheidsredenen helemaal niet nodig zou zijn. Slechts 19 procent ziet dat duidelijk anders en de rest van de ondervraagden had geen mening.
Publicatiedatum: