Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knoflook uit Oberösterreich

60% van de Oostenrijkers geeft de voorkeur aan regionale en vooral gentechniekvrije levensmiddelen. In deelstaat Oberösterreich heeft de wens van veel consumenten zich nu vervuld, meldt de Oostenrijkse website regionews.at. Hier wordt nu namelijk hoofdzakelijk door de 'Eferdinger Landl'-telers regionale knoflook geteeld. De lange reis van knoflook komt daarmee ten einde. Het motto daarbij luidt 'Kwaliteit in plaats van kwantiteit en thuisland in plaats van globalisering.'

"Steeds meer mensen in Oberösterreich letten op inheemse en regionale producten en de echtheid van producten. Met de knoflook uit Oberösterreich hebben ze nog een product dat zij met een goed geweten kunnen eten", zegt Max Hiegelsberger, de milieuminister van de deelstaat, enthousiast over het nieuwe regionale aanbod. Door het bewust kopen van levensmiddelen kan de eigen regio duurzaam versterkt worden. "Als we met de aankoop van regionale producten laten zien hoe trots we op onze regio zijn, scheppen we daarmee een stuk levenskwaliteit voor ons allemaal", aldus Hiegelsberger.
Publicatiedatum: