Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland dreigt met importverbod op Poolse AGF

Rusland dreigt met een importverbod op groenten, fruit en bessen uit Polen. Volgens Rusland is er te weinig kwaliteitscontrole en bevatten verschillende producten sporen van beschermingsmiddelen en nitraten en deze zijn hoger dan de toelaatbare grenzen. Dit schreef de Russische veterinaire en fytosanitaire dienst Rosselkhoznadzor in een brief naar de Poolse minister van Landbouw.

Politiek spel
Polen levert met name veel appelen naar Rusland. Eén van de grootste fruit-telersverenigingen in Polen is Europejskie Centrum Owocowe. Hieronder vallen 164 telers die appelen, peren en kersen telen. Een woordvoerder van dit bedrijf geeft aan dat Rusland niet alleen een waarschuwing geeft, maar dat de kans heel groot is dat de importban ook echt doorgaat. Hij is het er niet mee eens dat de kwaliteit van de producten niet voldoende zou zijn. "We produceren onder Europese standaarden en onze kwaliteit is zeer hoog. Russische standaarden zijn veel lager. Het is een politiek spelletje en ze willen de Poolse regering straffen aangezien ze zich met Oekraine hebben bemoeid." Ze starten met vlees, daarna kwamen de zuivelproducten en nu zijn groenten en fruit aan de beurt."

Rosselkhoznadzor: "Als er geen maatregelen worden genomen en de situatie niet verbetert, zal Rosselkhoznadzor moeten kijken naar het opleggen van een ban op de import van producten met hoge fytosanitaire risico's. Dit om Rusland te beschermen tegen fytosanitaire dreigingen."
Publicatiedatum: