Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwaterdag: 6000 liter voor een fastfoodmenu

Voor de productie van één enkel fastfoodmenu is volgens berekeningen van het WWF al 6000 liter water nodig, wanneer men de teelt van aardappelen en graan, het voeren van vee en de productie van drinken bij elkaar optelt. Tegelijkertijd hebben wereldwijd 780 miljoen mensen geen schoon drinkwater, meldt de 'Abendzeitung München' op haar website.



Ter gelegenheid van Wereldwaterdag, die jaarlijks op 22 maart plaatsvindt, waarschuwde het WWF dan ook voor het schaarser worden van deze noodzakelijke bron. Wereldwijd neemt het aantal zoetwaterbronnen namelijk af bij een stijgende waterbehoefte. Zo'n 2,6 miljard mensen leven volgens de natuurbeschermings-organisatie momenteel zonder fundamentele sanitaire voorzieningen. In ontwikkelingslanden en jonge industrielanden wordt nog 80 tot 90 procent van het afvalwater ongereinigd naar rivieren en zeeën geleid. "De verontreiniging van drinkwater en de vernietiging van zoetwaterbronnen is een sluipende, mondiale milieucatastrofe", aldus Philipp Wagnitz van WWF Duitsland.

Ook Duitse bedrijven en consumenten zijn door de wereldwijde handelsstromen met de problemen in de waterarme gebieden verbonden. Vooral de agrarische sector, die 70 procent van de wereldwijde waterbehoefte beslaat, is verplicht om oplossingen voor de grensoverschrijdende problemen te vinden.
Publicatiedatum: