Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De rode aarde van Syracuse is een toegevoegde waarde"

Enthousiasme voor nieuwe aardappelen uit Sicilië

De oogst van nieuwe aardappelen op Sicilië is in volle gang. "De kwaliteit is hoog dit jaar", stelt Giuseppe Leone, eigenaar van het gelijknamige bedrijf uit Cassibile, een dorp in de provincie Syracuse.

Giuseppe Leone

"De oogst begon op 8 maart onder de beste voortekenen", zegt Giuseppe. "De eerste telersprijzen klokten af op € 0,80 per kilo, nu liggen ze stabiel rond de € 0,75 per kilo. De opbrengst is goed en de kwaliteit is uitstekend. De maten schommelen tussen 65 en 80, wat uitzonderlijk goed is. De vraag is erg hoog. Vanuit de groothandelsmarkten in het midden en het noorden van Italië vinden de aardappelen ook hun weg naar heel Europa. De laatste aardappelen zullen in mei/juni worden gerooid, aangezien het poten in februari werd afgerond. Tot nu toe hebben we ongeveer 35 ton aardappelen per hectare uit de grond gehaald. Dat is echt heel veel, want in deze periode halen we doorgaans maar 20 ton per hectare. Op het einde van het seizoen zullen we waarschijnlijk op een gemiddelde van 45 ton/ha uitkomen. Dat zijn zelden geziene cijfers."

Pallets klaar voor vertrek: de kratten dragen de tekst "Leone, de koning van de nieuwe aardappel in Cassibile"

"We leveren de aardappelen in plastic kratten van 20 kilo, omdat sommige van onze klanten er de voorkeur aan geven het product zelf te verpakken naar hun behoeften", legt de aardappelteler uit. "Maar we hebben ook een lijn van houten kratten van 13,5 kilo. Dit jaar lanceren we bovendien een verpakking met mijn gezicht erop. De kwaliteit krijgt als het ware een gezicht", lacht Giuseppe.

Kratten van 20 kilo

"Ondanks de gelijktijdige aanwezigheid van Egyptische aardappelen op de Europese markt heeft ons product geen last van de concurrentie. Daarbij speelt het in ons voordeel dat onze aardappelen een minder lange weg moeten afleggen naar de klanten in Italië en Europa", merkt de ondernemer op. "Maar ook de kwaliteit van onze aardappelen in het schap is superieur. Verder is ons teeltgebied bekend om zijn rode aarde, zeldzaam in zijn soort en dus een toegevoegde waarde voor dit product. Tot slot wil ik opmerken dat we dit jaar beschikken over ruim 55 hectare. We zullen dus in staat zijn om aan elke vraag te voldoen."

Voor meer informatie:
Az. Agr. Leone Giuseppe
Via Elorina, 117
96100 Syracuse – Italië
Tel: +39 3470366106
leone.giuseppe1973@gmail.com

Publicatiedatum: