Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU lanceert Potatoes Forever! campagne

De Europese Unie heeft "Potatoes Forever!" gelanceerd, een campagne gericht op het bevorderen van duurzame aardappelteelt en consumptie in heel Europa. Dit initiatief, gefinancierd door de Europese Unie en gepland voor 2024, gaat verder dan louter het promoten van de aardappel; het markeert een belangrijke stap richting duurzame teeltpraktijken. De kern van het "Potatoes Forever!" initiatief is een diep respect voor de natuur, waarbij alle belanghebbenden in de aardappelsector worden opgeroepen om milieuvriendelijke praktijken te omarmen. Deze campagne heeft tot doel de kloof in consumentenbewustzijn over duurzame praktijken van boer tot bord te dichten.

Het initiatief benadrukt het minimaliseren van de milieu-impact en het reageren op klimaatverandering, terwijl het sectorbrede deelname aan het aannemen van eco-vriendelijke praktijken aanmoedigt. Het richt zich specifiek op volwassenen tussen de 35-49 jaar en strekt zich uit over een periode van drie jaar. Dit wordt ondersteund door tactieken zoals persrelaties, mediapartnerschappen en toegewijde tentoonstellingen op landbouwshows. De campagne sluit nauw aan bij de EU-strategie "Van Boer tot Bord", die duurzame voedselpraktijken bevordert en de aardappel positioneert als een essentiƫle speler in duurzame landbouw.

Bron: potatonewstoday.com

Publicatiedatum: