Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte bouwt export verder uit

De Egyptische minister van Landbouw, El Sayed Al-Quseir, heeft de aanzienlijke groei in de agrarische export van het land benadrukt, met succesvolle toetreding tot 93 nieuwe markten in het afgelopen decennium en de export van meer dan 400 land- en tuinbouwproducten naar 160 landen. Opmerkelijk is dat Egypte in 2020 de Japanse markt betrad met citrus en momenteel werkt aan de uitbreiding van zijn export met onder andere druiven en granaatappels. Daarnaast hebben Egyptische aardappelen toegang gekregen tot de Braziliaanse markt en mandarijnen tot El Salvador, met voortdurende inspanningen om meer internationale markten te openen via officiƫle diplomatieke kanalen.

Al-Quseir merkte op dat de AGF-export in 2023 een recordstijging liet zien tot ongeveer 7,4 miljoen ton, bijna 1 miljoen ton meer dan in 2022, met een waarde van 3,7 miljard dollar. De waarde van de export van verwerkte land- en tuinbouwproducten bedroeg 5,1 miljard dollar. Verder benadrukte hij dat Egypte voor het derde achtereenvolgende jaar wereldwijd een leidende positie inneemt in de export van sinaasappelen en diepgevroren aardbeien.

Bron: see.news

Publicatiedatum: